Podstawy zywienia człowieka

Podstawy żywienia człowieka; 

Zapotrzebowanie na żelazo wzrasta w zakwaszeniu organizmu, a zakwaszenie organizmu jest pospolitym stanem w narodzie Polskim. Co to jest zakwaszenie organizmu? To jest odżywianiem się z nadmiarem węglowodanów, białek pochodzenia zwierzęcego i z małą ilością warzyw. Oczywiście nie wszyscy mogą jeść warzywa surowe, bo tak się ludziom wydaje że trzeba jeść surowe, bo tak mówi telewizor.

 

Jak uleczyć to co jest chore? Podstawy żywienia człowieka;

Z surowych warzyw dostępność witamin jest dość mała, gdy je z blanszujemy będzie większa, nie będą tak szkodzić. Bo przecież ludzie w Polsce jelita nie mają zdrowe tylko chore, ja tak mówię dlatego że wiem. Z blanszowane warzywa z małą ilością tłuszczu są wysoko przyswajalne w tym co niosą z zawartością witamin, minerałów, fitoskładników działających przeciw nowotworowo. Są tacy co mnie pytają, to nie zginą te witaminy?

Ja mówię w czasie blanszowania nie! Czym jest blanszowanie? 5 minutowe obgotowanie warzyw. Faktycznie pod takim wpływem temperatury witaminom się nic nie stanie, po co jest tam tłuszcz potrzebny? A po to żeby nastąpił atak żółci na to co jest niestrawialne w naszym przewodzie pokarmowym. My nie mamy enzymów do trawienia warzyw, gdy jednak wspomożemy się z kwasami żółciowymi i tym co jest zawarte w żółci nastąpi atak na błonnik, a to już z tym sobie organizm wtedy poradzi za pomocą dobrych bakterii. Choć jest to warunek podstawy żywienia człowieka;

Podstawy zywienia człowieka

Zanim poznasz podstawy żywienia człowieka;

Oczywiście trzeba powiedzieć w aspekcie tego tematu, że żałosne wyniki to już urąga wszelkiemu stanowi, mają ci co napisali w ankiecie że są wegetarianami. To mamy przed oczami następujący wizerunek takiego człowieka.: Żelazo byle jakie albo prawie nieoznaczalne, ołowiu fura o aluminium nie wspomnę, no i do zdrowych ludzie ci to nie należą. Trzeba powiedzieć o tym pierwiastku, że nigdy go nie wolno podawać w stanie infekcji.

Zapotrzebowanie oczywiście na żelazo wzrasta wtedy kiedy człowiek jest leczony z powodu choroby wrzodowej żołądka. Ale trzeba tutaj przy okazji tej choroby powiedzieć o tym że człowiek w czasie tej choroby potrafi bardzo dużo stracić żelaza, bo po prostu odkrwawia. Ludziom się wydaje że jak w żołądku nie ma nadżerki ani dwunastnicy w początkowym jej odcinku no to już jest fajnie. W czasie brania preparatów aspiryny z powodu ochrony przed zawałem serca odkrawiamy z jelit od 3 do 5 ml. krwi. Ci ludzie niewątpliwie są zobowiązani do monitorowania gospodarki żelazem w swoim organizmie.

Podstawy żywienia człowieka; 

Zapotrzebowanie na żelazo wzrasta w zakwaszeniu organizmu, a zakwaszenie organizmu jest pospolitym stanem w narodzie Polskim. Co to jest zakwaszenie organizmu? To jest odżywianiem się z nadmiarem węglowodanów, białek pochodzenia zwierzęcego i z małą ilością warzyw. Oczywiście nie wszyscy mogą jeść warzywa surowe, bo tak się ludziom wydaje że trzeba jeść surowe, bo tak mówi telewizor.

 

Jak uleczyć to co jest chore? Podstawy żywienia człowieka;

Z surowych warzyw dostępność witamin jest dość mała, gdy je z blanszujemy będzie większa, nie będą tak szkodzić. Bo przecież ludzie w Polsce jelita nie mają zdrowe tylko chore, ja tak mówię dlatego że wiem. Z blanszowane warzywa z małą ilością tłuszczu są wysoko przyswajalne w tym co niosą z zawartością witamin, minerałów, fitoskładników działających przeciw nowotworowo. Są tacy co mnie pytają, to nie zginą te witaminy?

Ja mówię w czasie blanszowania nie! Czym jest blanszowanie? 5 minutowe obgotowanie warzyw. Faktycznie pod takim wpływem temperatury witaminom się nic nie stanie, po co jest tam tłuszcz potrzebny? A po to żeby nastąpił atak żółci na to co jest niestrawialne w naszym przewodzie pokarmowym. My nie mamy enzymów do trawienia warzyw, gdy jednak wspomożemy się z kwasami żółciowymi i tym co jest zawarte w żółci nastąpi atak na błonnik, a to już z tym sobie organizm wtedy poradzi za pomocą dobrych bakterii. Choć jest to warunek podstawy żywienia człowieka;

Podstawy zywienia człowieka

Zanim poznasz podstawy żywienia człowieka;

Oczywiście trzeba powiedzieć w aspekcie tego tematu, że żałosne wyniki to już urąga wszelkiemu stanowi, mają ci co napisali w ankiecie że są wegetarianami. To mamy przed oczami następujący wizerunek takiego człowieka.: Żelazo byle jakie albo prawie nieoznaczalne, ołowiu fura o aluminium nie wspomnę, no i do zdrowych ludzie ci to nie należą. Trzeba powiedzieć o tym pierwiastku, że nigdy go nie wolno podawać w stanie infekcji.

Zapotrzebowanie oczywiście na żelazo wzrasta wtedy kiedy człowiek jest leczony z powodu choroby wrzodowej żołądka. Ale trzeba tutaj przy okazji tej choroby powiedzieć o tym że człowiek w czasie tej choroby potrafi bardzo dużo stracić żelaza, bo po prostu odkrwawia. Ludziom się wydaje że jak w żołądku nie ma nadżerki ani dwunastnicy w początkowym jej odcinku no to już jest fajnie. W czasie brania preparatów aspiryny z powodu ochrony przed zawałem serca odkrawiamy z jelit od 3 do 5 ml. krwi. Ci ludzie niewątpliwie są zobowiązani do monitorowania gospodarki żelazem w swoim organizmie.

 Wiedz, że…

Jeżeli pić tylko wodę to można pić wodę z czym co daje zdrowie. No właśnie te związki z takich herbatek jak: czereśnia, wiśnia, róża, borówka, aronia, jarzębina, malina, poziomka, owoce leśne, co to są za związki? No związki które nie pozwolą żeby bakterie dobrały się do naszego układu moczowego. Tam bakterii być nie może, rozumiesz ani jedna, a one sobie tam bytują. 

Potem kamica, jakieś sensacyje, potem refluksy u naszych dzieci. Jak mnie śmieszy stwierdzenie matki jest nieświadoma; „w moczu u mojej córki bakterii już nie ma”, a ja mówię dobre sobie. Ona dlaczego pan tak mówi, bo nie wydaję się mi że bakterie są głupie, zakręciłem jej w mózgu i już jest niepewna, zaczęła myśleć. Skoro mówią że antybiotyki są takie mądre na świecie, po co wymyślają kolejne? Bo bakterie kolejne umieją rozkładać. Podstawy żywienia człowieka;

 

  Wiedz, że…

Jeżeli pić tylko wodę to można pić wodę z czym co daje zdrowie. No właśnie te związki z takich herbatek jak: czereśnia, wiśnia, róża, borówka, aronia, jarzębina, malina, poziomka, owoce leśne, co to są za związki? No związki które nie pozwolą żeby bakterie dobrały się do naszego układu moczowego. Tam bakterii być nie może, rozumiesz ani jedna, a one sobie tam bytują. 

Potem kamica, jakieś sensacyje, potem refluksy u naszych dzieci. Jak mnie śmieszy stwierdzenie matki jest nieświadoma; „w moczu u mojej córki bakterii już nie ma”, a ja mówię dobre sobie. Ona dlaczego pan tak mówi, bo nie wydaję się mi że bakterie są głupie, zakręciłem jej w mózgu i już jest niepewna, zaczęła myśleć. Skoro mówią że antybiotyki są takie mądre na świecie, po co wymyślają kolejne? Bo bakterie kolejne umieją rozkładać. Podstawy żywienia człowieka;

 

Podstawy zywienia człowieka

Czy wiesz że…

Z nalazły się takie bakterie w Japonii na oiomie które się nie boją żadnego antybiotyku na świecie. Jak zastosujemy jakieś antybiotyki w infekcji układu moczowego, to myślicie że bakterie się wystraszą tego antybiotyku tak? No akurat takie głupie to one nie są. Wpadają w stan anabiozy czyli przestają żyć, a tak tylko pozornie jak sen zimowy niedźwiedzia no i co? 

I czekają kiedy skończy się koncepcja doktorowi. Bakteria siedzi w postaci wegetatywnej lekarze wiedzą co to jest. Po trzech tygodniach skończył się antybiotyk no i wychodzą nauczone doświadczeniem jak rozłożyć dany antybiotyk, śmieszne nie? No właśnie bardzo śmieszne, tylko jeszcze śmieszniejsze jest to, że natura wymyśliła związki którymi bakterie nie umieją się obronić, właśnie te które wymieniłem. 

To dlaczego by pić wodę?

Skoro można pić to co leczy, oprócz tego to chroni naczynia czyli powoduje że naczynia są nieprzylepne do płytek krwi które przepływają jak rzeka. Są gładkie, elastyczne, niełamliwe, nie może się zrobić płytka miażdżycowa, wymiatają wolne rodniki i zawsze picie pijemy ciepłe, a dlaczego? No może latem jak jest bardzo gorąco to możemy się tam napić czegoś chłodnego bo jest nam akurat bardzo gorąco. Tylko ile jest miesięcy w Polsce bardzo gorąco? Raptem się może zdarzyć około 1,5 miesiąca, a może i nie. Jak by to naród polski był taki gorący, to ja bym się przeniósł do tego gdzie jest zimny, bo na razie na okrągło widzę ludzi wyziębniętych z zimnymi rękami, nogami, zimne między łopatkami. Na razie nie znajduję tego potwierdzenia żeby to naród polski był gorący. Jak się napijemy to mamy czas na zrobienie jedzenia, tak z pół godziny minie.

hmm….

To teoria babci żeby nie dawać pić wnuczkowi jest błędna, picie nie czeka, co jemy? Po kolei, no pierwsze trzeba jeść węglowodany, a po co? Bo się trawi krótko godzina do trzech godzin, warzywa mogą być z nimi ale mogą być i za nimi, czyli chlebek masełko i na to pomidorek albo liść sałaty. Podstawy żywienia człowieka;   Dlaczego to masło jest potrzebne?

Czy wiesz że…

Z nalazły się takie bakterie w Japonii na oiomie które się nie boją żadnego antybiotyku na świecie. Jak zastosujemy jakieś antybiotyki w infekcji układu moczowego, to myślicie że bakterie się wystraszą tego antybiotyku tak? No akurat takie głupie to one nie są. Wpadają w stan anabiozy czyli przestają żyć, a tak tylko pozornie jak sen zimowy niedźwiedzia no i co? 

I czekają kiedy skończy się koncepcja doktorowi. Bakteria siedzi w postaci wegetatywnej lekarze wiedzą co to jest. Po trzech tygodniach skończył się antybiotyk no i wychodzą nauczone doświadczeniem jak rozłożyć dany antybiotyk, śmieszne nie? No właśnie bardzo śmieszne, tylko jeszcze śmieszniejsze jest to, że natura wymyśliła związki którymi bakterie nie umieją się obronić, właśnie te które wymieniłem. 

To dlaczego by pić wodę?

Skoro można pić to co leczy, oprócz tego to chroni naczynia czyli powoduje że naczynia są nieprzylepne do płytek krwi które przepływają jak rzeka. Są gładkie, elastyczne, niełamliwe, nie może się zrobić płytka miażdżycowa, wymiatają wolne rodniki i zawsze picie pijemy ciepłe, a dlaczego? No może latem jak jest bardzo gorąco to możemy się tam napić czegoś chłodnego bo jest nam akurat bardzo gorąco. Tylko ile jest miesięcy w Polsce bardzo gorąco? Raptem się może zdarzyć około 1,5 miesiąca, a może i nie.

Jak by to naród polski był taki gorący, to ja bym się przeniósł do tego gdzie jest zimny, bo na razie na okrągło widzę ludzi wyziębniętych z zimnymi rękami, nogami, zimne między łopatkami. Na razie nie znajduję tego potwierdzenia żeby to naród polski był gorący. Jak się napijemy to mamy czas na zrobienie jedzenia, tak z pół godziny minie.

hmm….

To teoria babci żeby nie dawać pić wnuczkowi jest błędna, picie nie czeka, co jemy? Po kolei, no pierwsze trzeba jeść węglowodany, a po co? Bo się trawi krótko godzina do trzech godzin, warzywa mogą być z nimi ale mogą być i za nimi, czyli chlebek masełko i na to pomidorek albo liść sałaty. Podstawy żywienia człowieka;

 

Dlaczego to masło jest potrzebne?

Podstawy zywienia człowieka

 

No bo najlepiej się uczyć od babci, babcia jadła masło i stawy miała zdrowe, a dr.Dudka pokazał mi artykuł w którym odkryto że 150 kwasów tłuszczowych jest w maśle. Mądrala z fabryki mówi w reklamie, że on też stworzył masło, smaczne jak masło tylko się nazywa margaryna, nie bardzo rozumiem po co to zamieniać skoro już jest dobre. To jest chemia i jak zamienić 150 związków na 1 albo 2? Ja bym powiedział więcej te związki działają przeciw nowotworowo.

No bo najlepiej się uczyć od babci, babcia jadła masło i stawy miała zdrowe, a dr.Dudka pokazał mi artykuł w którym odkryto że 150 kwasów tłuszczowych jest w maśle. Mądrala z fabryki mówi w reklamie, że on też stworzył masło, smaczne jak masło tylko się nazywa margaryna, nie bardzo rozumiem po co to zamieniać skoro już jest dobre. To jest chemia i jak zamienić 150 związków na 1 albo 2? Ja bym powiedział więcej te związki działają przeciw nowotworowo.

Podstawy żywienia człowieka;

Czego nie wolno jeść? Nie wolno jeść na pewno tego co daje cukier zaraz. To jest wszystko, to co jest powyżej 55 co poniżej 55 jest pozytywne, dlaczego? Bo cukier jeżeli jest taki, to zanim żaden doktor nie zdąży, trzustka też i to robione w dzień, w dzień wg. uporu diety bezsensownej powoduje insulino-odporność, czyli wyższy poziom insuliny, a wyższy poziom insuliny co robi? Tycie, co jeszcze? Psucie się, czego? Przede wszystkim nerwów jakie one są? 

Nazywa się to polineuropatia cukrzycowa, psucie się oczu, psucie się soczewki. Wybierać proszę wszystko to co zawiera poniżej 55 np.: jabłko-ustaliliśmy z imbirem, cynamonem, kardamonem, pieczone, sok jabłkowy nie słodzony. Z tymi sokami to najlepiej jakbyście sobie panie same zrobiły to by były dobre, morele suszone, wszystkim którzy są chorzy na tarczycę, dlaczego?

Czytaj dalej…

Bo morele suszone zawierają najwięcej beta-karotenoidów z nimi się mało co może porównać chyba tylko spirulina, a dlaczego na tarczyce? Bo ci na tarczyce nie mają jeszcze drugiej rzeczy zwanej selen, a leczeni są na co? No są leczeni na tarczycę, a czym? Wszystkim tym, tylko nie selenem, i co? No i 15 lat leczy ich pan profesor i bez skutków. Potem i tak nóż weźmie chirurg i wywali tarczycę na śmietnisko, a chory za co zapłaci?

Za nie leczenie go na niedobór selenu, czyli już jednym zapłacił, narząd do śmieci, zapłaci drugim, serce mu się z kapcieje, co to znaczy? Zrobi się niewydolność krążenia, a wcześniej mogą być zawały, że się ze starzeje to normalka. Wymiatający enzym wolne rodniki dezymuntaza ponad tlenkowa to selen, na selenie ona pracuje, jak jej nie ma to licho. 1 tonę ma człowiek wolnych rodników z tlenu przez 70 lat życia, no jeszcze trza dożyć te 70 lat życia nie? Podstawy żywienia człowieka.

 

Podstawy zywienia człowieka

 

Poznaj podstawy żywienia człowieka;

Wszelkie fasole są pozytywne, niektóre działają wybitnie przeciw-nowotworowo, to już dla zainteresowanych. Teraz marchewka gotowana, co marchewka gotowana zawiera? To że stado karotenoidów to już wszyscy wiedzą, to żadna sztuka, że pektyny wymiatające z ciężkich pierwiastków to też powszechna wiedza, srebro to jest cenna informacja. Czereśnie proszę zobaczyć 22 indeks glikemiczny, czyli wybitnie obniżają poziom cukru.

Czereśnie wszystkim tym z dną się należą, ludziom z podwyższonym kwasem moczowym;  wiśnie, herbatki z wiśni i czereśni im się należy, lubczyk im się należy. Pomarańcze, mleko chude najlepiej kwaśne, babci mleko kwaśne, wybitnie działające obniżające na poziom cukru, robiące dobrą robotę w jelitach, dające pałeczki kwasu mlekowego, wiecie państwo ile flory w jelicie mamy?

Flora bakteryjna;

Tyle ile swoich komórek ciała razy 10, kto wygra jak to będzie zła flora? Chyba one nie? Też tak myślę. Kefir z hipermarketu to jest z hipermarketu. Dosypane suche słodkie mleko jest, jeżeli łyżkę wstawisz i ona stoi na baczność, to znaczy że jest z innej cywilizacji. Babci mleko nie będzie trzymało łyżki. Najbardziej proszę pamiętać uczulające jest suche słodkie mleko, właśnie ono jest dosypywane do wszystkich rzeczy zwanych batoniki dziecięce, czekoladki. Wszędzie tam jest i ono najbardziej uczula, zadałem sobie trud i przeczytałem wiele artykułów o mleku. Słuszność jest w tym że to cichy zabójca, przede wszystkim stawów, że migren przyczyna, że alergii przyczyna to normalka. Podstawy żywienia człowieka;

Niskie ciśnienie;

Może być wyrazem wielu chorób jakich? No może być nieprawidłowym stanem energetycznym w organizmie. Nadmierne wychłodzenie tego organizmu, zimne ręce, zimne nogi, to co większość kobiet w Polsce ma.  Np.: to najczęstszy błąd popełniany przez kobiety, wiedzą że magnez działa dobrze biorące magnez ale o wapnie zapomniały. Dawno nie brały wapnia i go też nie jedzą w diecie i tak podniosły magnez że już wapń dawno zapomniany. No i oczywiście nadmiar magnezu powoduje również niskie ciśnienie, sprawa wieloczynnikowa.

Niedobór tłuszczy odpowiednich, nieodpowiednie odżywianie z byt zimne, co znaczy z byt zimne? Nadmiar białek, nadmiar węglowodanów, nie ma stabilności energetycznej. Piecem w którym dobrze się pali a stałym materiałem którym dobrym paliwem do naszego pieca jako dla naszego organizmu, metabolizmu jest tłuszcz. Ludzie myślą że utyją od tłuszczu, nie od tłuszczu, nie da się utyć z bardzo prostej przyczyny jest to stabilne paliwo, co ono robi? Powoduje że organizm ma stale zabezpieczenie na następny czas, jak się zachowuje nasz metabolizm?

 

Czytaj więcej…

Podstawy żywienia człowieka;

Czego nie wolno jeść? Nie wolno jeść na pewno tego co daje cukier zaraz. To jest wszystko, to co jest powyżej 55 co poniżej 55 jest pozytywne, dlaczego? Bo cukier jeżeli jest taki, to zanim żaden doktor nie zdąży, trzustka też i to robione w dzień, w dzień wg. uporu diety bezsensownej powoduje insulino-odporność, czyli wyższy poziom insuliny, a wyższy poziom insuliny co robi? Tycie, co jeszcze? Psucie się, czego? Przede wszystkim nerwów jakie one są? 

Nazywa się to polineuropatia cukrzycowa, psucie się oczu, psucie się soczewki. Wybierać proszę wszystko to co zawiera poniżej 55 np.: jabłko-ustaliliśmy z imbirem, cynamonem, kardamonem, pieczone, sok jabłkowy nie słodzony. Z tymi sokami to najlepiej jakbyście sobie panie same zrobiły to by były dobre, morele suszone, wszystkim którzy są chorzy na tarczycę, dlaczego?

Czytaj dalej…

Bo morele suszone zawierają najwięcej beta-karotenoidów z nimi się mało co może porównać chyba tylko spirulina, a dlaczego na tarczyce? Bo ci na tarczyce nie mają jeszcze drugiej rzeczy zwanej selen, a leczeni są na co? No są leczeni na tarczycę, a czym? Wszystkim tym, tylko nie selenem, i co? No i 15 lat leczy ich pan profesor i bez skutków. Potem i tak nóż weźmie chirurg i wywali tarczycę na śmietnisko, a chory za co zapłaci?

Za nie leczenie go na niedobór selenu, czyli już jednym zapłacił, narząd do śmieci, zapłaci drugim, serce mu się z kapcieje, co to znaczy? Zrobi się niewydolność krążenia, a wcześniej mogą być zawały, że się ze starzeje to normalka. Wymiatający enzym wolne rodniki dezymuntaza ponad tlenkowa to selen, na selenie ona pracuje, jak jej nie ma to licho. 1 tonę ma człowiek wolnych rodników z tlenu przez 70 lat życia, no jeszcze trza dożyć te 70 lat życia nie? Podstawy żywienia człowieka.

 

Podstawy zywienia człowieka

Poznaj podstawy żywienia człowieka;

Wszelkie fasole są pozytywne, niektóre działają wybitnie przeciw-nowotworowo, to już dla zainteresowanych. Teraz marchewka gotowana, co marchewka gotowana zawiera? To że stado karotenoidów to już wszyscy wiedzą, to żadna sztuka, że pektyny wymiatające z ciężkich pierwiastków to też powszechna wiedza, srebro to jest cenna informacja. Czereśnie proszę zobaczyć 22 indeks glikemiczny, czyli wybitnie obniżają poziom cukru.

Czereśnie wszystkim tym z dną się należą, ludziom z podwyższonym kwasem moczowym;  wiśnie, herbatki z wiśni i czereśni im się należy, lubczyk im się należy. Pomarańcze, mleko chude najlepiej kwaśne, babci mleko kwaśne, wybitnie działające obniżające na poziom cukru, robiące dobrą robotę w jelitach, dające pałeczki kwasu mlekowego, wiecie państwo ile flory w jelicie mamy?

Flora bakteryjna;

Tyle ile swoich komórek ciała razy 10, kto wygra jak to będzie zła flora? Chyba one nie? Też tak myślę. Kefir z hipermarketu to jest z hipermarketu. Dosypane suche słodkie mleko jest, jeżeli łyżkę wstawisz i ona stoi na baczność, to znaczy że jest z innej cywilizacji. Babci mleko nie będzie trzymało łyżki. Najbardziej proszę pamiętać uczulające jest suche słodkie mleko, właśnie ono jest dosypywane do wszystkich rzeczy zwanych batoniki dziecięce, czekoladki. Wszędzie tam jest i ono najbardziej uczula, zadałem sobie trud i przeczytałem wiele artykułów o mleku. Słuszność jest w tym że to cichy zabójca, przede wszystkim stawów, że migren przyczyna, że alergii przyczyna to normalka. Podstawy żywienia człowieka;

Niskie ciśnienie;

Może być wyrazem wielu chorób jakich? No może być nieprawidłowym stanem energetycznym w organizmie. Nadmierne wychłodzenie tego organizmu, zimne ręce, zimne nogi, to co większość kobiet w Polsce ma.  Np.: to najczęstszy błąd popełniany przez kobiety, wiedzą że magnez działa dobrze biorące magnez ale o wapnie zapomniały. Dawno nie brały wapnia i go też nie jedzą w diecie i tak podniosły magnez że już wapń dawno zapomniany. No i oczywiście nadmiar magnezu powoduje również niskie ciśnienie, sprawa wieloczynnikowa.

Niedobór tłuszczy odpowiednich, nieodpowiednie odżywianie z byt zimne, co znaczy z byt zimne? Nadmiar białek, nadmiar węglowodanów, nie ma stabilności energetycznej. Piecem w którym dobrze się pali a stałym materiałem którym dobrym paliwem do naszego pieca jako dla naszego organizmu, metabolizmu jest tłuszcz. Ludzie myślą że utyją od tłuszczu, nie od tłuszczu, nie da się utyć z bardzo prostej przyczyny jest to stabilne paliwo, co ono robi? Powoduje że organizm ma stale zabezpieczenie na następny czas, jak się zachowuje nasz metabolizm?

 

Czytaj więcej…

Gdy my go traktujemy węglowodanami lub białkami, a robi tak.; Zjedliśmy kromkę białego chleba wzrósł  cukier zanim tak wzrosła insulina, po za stutysięcznym razem poziom tej insuliny wyjściowej już nie będzie ten sam, tylko będzie tu, jak to się nazywa? Zespół insulino-odporności, a poziom cukru? Poziom cukru też będzie szedł tak w górę, a nasza waga? No też tak będzie szła w górę, dlaczego? Bo jakbyśmy zjedli takie paliwo to organizm tutaj będzie głodny, to co zrobi?

Nauczony doświadczeniem że go tak traktujemy schowa część tego paliwa do tkanki tłuszczowej na potem no i co? tylko że potem z tego wyciągnąć nie da się dlaczego?     A no nie da się. To nie jest proste z tej tkanki tłuszczowej wyciągnąć, to potem jako materiał energetyczny. Ktoś powie że dla organizmu to rybka że my mu będziemy robić taką sinusoide,    nie, to nie jest dla niego rybka, co to znaczy?

Gdy my go traktujemy węglowodanami lub białkami, a robi tak.; Zjedliśmy kromkę białego chleba wzrósł  cukier zanim tak wzrosła insulina, po za stutysięcznym razem poziom tej insuliny wyjściowej już nie będzie ten sam, tylko będzie tu, jak to się nazywa? Zespół insulino-odporności, a poziom cukru? Poziom cukru też będzie szedł tak w górę, a nasza waga? No też tak będzie szła w górę, dlaczego? Bo jakbyśmy zjedli takie paliwo to organizm tutaj będzie głodny, to co zrobi?

Nauczony doświadczeniem że go tak traktujemy schowa część tego paliwa do tkanki tłuszczowej na potem no i co? tylko że potem z tego wyciągnąć nie da się dlaczego?     A no nie da się. To nie jest proste z tej tkanki tłuszczowej wyciągnąć, to potem jako materiał energetyczny. Ktoś powie że dla organizmu to rybka że my mu będziemy robić taką sinusoide,    nie, to nie jest dla niego rybka, co to znaczy?

Podstawy zywienia człowieka

To znaczy że on ma wielki stres, czego się boi?

O! nauczony doświadczeniem tysięcy lat, które człowiek w jaskini se siedział i nie miał co jeść, zimno mu było i dygotał. Głód, najbardziej się boi głodu i wtedy też hormony tarczycy i sterydy i katecholaminy bronią nas przed tym i to one nas odchudzają. Są ludzie na których stres działa tak fatalnie, że jeżeli mają jakiś graniczny stres który mógłby im uczynić jakąś ciężką chorobę. Potrafią w przeciągu krótkiego czasu schudnąć kilka kilogramów, ale tak robi adrenalina. Tylko niestety robi również zakwaszenie organizmu, a co robi zakwaszenie organizmu? Rozpuszcza kości, to trzeba powiedzieć na samym wstępie. „Podstawy żywienia człowieka”;

To znaczy że on ma wielki stres, czego się boi?

O! nauczony doświadczeniem tysięcy lat, które człowiek w jaskini se siedział i nie miał co jeść, zimno mu było i dygotał. Głód, najbardziej się boi głodu i wtedy też hormony tarczycy i sterydy i katecholaminy bronią nas przed tym i to one nas odchudzają. Są ludzie na których stres działa tak fatalnie, że jeżeli mają jakiś graniczny stres który mógłby im uczynić jakąś ciężką chorobę. Potrafią w przeciągu krótkiego czasu schudnąć kilka kilogramów, ale tak robi adrenalina. Tylko niestety robi również zakwaszenie organizmu, a co robi zakwaszenie organizmu? Rozpuszcza kości, to trzeba powiedzieć na samym wstępie. „Podstawy żywienia człowieka”;

Podstawy zywienia czlowieka

Teraz o mężczyznach między 30 a 40 rokiem życia, biznesmeni, którzy myślą że do nich świat należy, a w paręnaście minut są w stanie zmienić radykalnie ich życie, jak się stać może, to co im grozi? No niestety, to właśnie Omega 3 jest jednym z czynników chroniącym ich przed zawałem, przed dramatycznym zwężeniem naczynia wieńcowego i następowym zawałem mięśnia sercowego i chroni przed udarem również, daje rozum Omega 3, dlaczego tak mówię że daje rozum?

Omega 3;


Dlatego że to z Omegi 3 z jej składowej DHA tak zwanego kwasu dokosaheksoneowego tworzy się w mózgu wiele związków, które odpowiadają za koncentrację, za szczęście w głowie, tak i nie trzeba szukać sztucznego bo będzie naturalne. Omega 3 również obniża ciśnienie tętnicze krwi, chroni kobiety przed zespołem napięciem przedmiesiączkowym łagodzi je, chroni przed alergią, chroni przed astmą. P
odstawy żywienia człowieka;

Teraz o mężczyznach między 30 a 40 rokiem życia, biznesmeni, którzy myślą że do nich świat należy, a w paręnaście minut są w stanie zmienić radykalnie ich życie, jak się stać może, to co im grozi? No niestety, to właśnie Omega 3 jest jednym z czynników chroniącym ich przed zawałem, przed dramatycznym zwężeniem naczynia wieńcowego i następowym zawałem mięśnia sercowego i chroni przed udarem również, daje rozum Omega 3, dlaczego tak mówię że daje rozum?

Omega 3;


Dlatego że to z Omegi 3 z jej składowej DHA tak zwanego kwasu dokosaheksoneowego tworzy się w mózgu wiele związków, które odpowiadają za koncentrację, za szczęście w głowie, tak i nie trzeba szukać sztucznego bo będzie naturalne. Omega 3 również obniża ciśnienie tętnicze krwi, chroni kobiety przed zespołem napięciem przedmiesiączkowym łagodzi je, chroni przed alergią, chroni przed astmą. P
odstawy żywienia człowieka;

Nigdy by do niej nie doszło gdyby nie było oczywiście niedoborów tego. W pokarmie matki wszystkie te tłuszcze należne są, gdy matka się odpowiednio się odżywia. Omegi 3 nie dajemy kobiecie w ciąży na dwa tygodnie przed rozwiązaniem planowanym, czyli w czasie ciąży im się należy. Ma omega 3 działanie antyagretacyjne czyli nie pozwala na płytce miażdżycowej w naczyniu zrobić zakrzepu i zamknąć naczynia dokumentnie. Przeciw zapalne ma omega 3.

A co z Kawą?;

Kawę powinno pić po obudzeniu się, może nie zaraz, za 5 minut, ale też jest czas odpowiedni na to żeby ją zrobić. Nie słodzimy jej cukrem, zasypana cukrem jest ta kawa już niedobra, widocznie coś w tym cukrze jest oprócz cukru. Uważam że w ten sposób kawa parzona przynosi doskonałe efekty, daje to o co chodzi w tej kawie.

Nie powoduje telepania się rąk i nie powoduje kołatania serca i ssania w żołądku i dolegliwości związane z piciem kawy. Natomiast mówię jak spożywać, spożywać rozdzielczo! Rozdzielczo to znaczy nie za jakiś czas, tylko jedno za drugim i pierwsza zasada jest taka że nigdy nie jemy gdy jesteśmy niegłodni.

Jak się nie jest głodny to się nie je, bardzo oczywiste i proste. Co to oznacza jak się idzie do pracy, a nie chce mi się rano jeść? To i jeść nie będę. Bo najgorszym błędem jakim możemy popełnić na własnej wątrobie jest jej danie w czasie spania, gdy ona ma właśnie czas snu.

Po naszym obudzeniu po 23 wątroba śpi i my nagle jej tu sensacyja, jedzonko, gdy państwo spali to ona pracowała, czyli między 2 i 3 nad ranem. A o 7 nad ranem, ona przygotowała organizm na nadchodzący dzień i nie trzeba jej burzyć tego co jest doskonałe, bo my jej sami tam swoją psełdomądrością nic nie zrobimy, tylko popsujemy.

Druga zasada to taka;

Że najpierw pijemy, potem będziemy jedli, dlaczego to mówię? A dlatego że są ludzie którzy udowodnili na własnym organizmie, że ciągle mieli nadwagę, nie mogli jej nigdy zrzucić. W końcu sąsiad najmądrzejszy z wszystkich powiedział: słuchaj chłopie ty to może masz ciągle niedobór napojów, pij, pij wodę. Ja nie mówię żeby w Polsce pić wodę zimną, bo zimna woda i tak już wychładza ludzi, tylko jakąś zaleconą w sensie takim że stała całą noc z cytryną, z miodem. Rano my kapeczkę wrzątku zalejemy zamieszamy i letnie wypijemy, jeśli ktoś tak to proszę bardzo.

 

Najpierw się więc napijemy i nie jest mądra babcia, która mówi swojej córce do wnuczka, nie dawaj mu pić! Jaś jeść nie będzie, bez sensu, a to dlatego że nie da się najeść kiedy się nie jest nie napity. Człowiek się bardziej wysuszy, a już i tak jest nadmiernie wysuszony, nie pije przecież przepisanej ilości płynów. Druga sprawa nie pijemy byle czego, czyli nigdy gazowanego, a dlaczego? Bo aluminium to już państwo słyszeli? Dość już go mamy w organizmie, a aluminium glin jest w gazowanych napojach. Jeśli chcecie państwo pić wodę, to nie pijcie z plastiku, bo z plastiku ta z estrogenami, pseudo-estrogenami.

 

Czemu przedsiębiorcy produkujący wodę robią ją w plastiku? Wszystkim wygodniej, ale od kiedy to wygoda służy zdrowiu, niech to mi państwo powiedzą chociaż jeden przykład, wygoda przed telewizorem służy zdrowiu?
Nie, nie służy zdrowiu, głupocie mózgu, dosłownie. Podstawy żywienia człowieka;

Gratuluję! Dotarłeś do końca

Tymczasem 🙂

Podstawy zywienia człowieka

 

 

 

Najlepsza Metoda Jaką Kiedykolwiek Zobaczysz i Usprawnisz Swój Styl Życia?!

Podstawy zywienia człowieka

 

Podstawy zywienia człowieka

Nigdy by do niej nie doszło gdyby nie było oczywiście niedoborów tego. W pokarmie matki wszystkie te tłuszcze należne są, gdy matka się odpowiednio się odżywia. Omegi 3 nie dajemy kobiecie w ciąży na dwa tygodnie przed rozwiązaniem planowanym, czyli w czasie ciąży im się należy. Ma omega 3 działanie antyagretacyjne czyli nie pozwala na płytce miażdżycowej w naczyniu zrobić zakrzepu i zamknąć naczynia dokumentnie. Przeciw zapalne ma omega 3.

A co z Kawą?;

Kawę powinno pić po obudzeniu się, może nie zaraz, za 5 minut, ale też jest czas odpowiedni na to żeby ją zrobić. Nie słodzimy jej cukrem, zasypana cukrem jest ta kawa już niedobra, widocznie coś w tym cukrze jest oprócz cukru. Uważam że w ten sposób kawa parzona przynosi doskonałe efekty, daje to o co chodzi w tej kawie.

Nie powoduje telepania się rąk i nie powoduje kołatania serca i ssania w żołądku i dolegliwości związane z piciem kawy. Natomiast mówię jak spożywać, spożywać rozdzielczo! Rozdzielczo to znaczy nie za jakiś czas, tylko jedno za drugim i pierwsza zasada jest taka że nigdy nie jemy gdy jesteśmy niegłodni.

Jak się nie jest głodny to się nie je, bardzo oczywiste i proste. Co to oznacza jak się idzie do pracy, a nie chce mi się rano jeść? To i jeść nie będę. Bo najgorszym błędem jakim możemy popełnić na własnej wątrobie jest jej danie w czasie spania, gdy ona ma właśnie czas snu.

Po naszym obudzeniu po 23 wątroba śpi i my nagle jej tu sensacyja, jedzonko, gdy państwo spali to ona pracowała, czyli między 2 i 3 nad ranem. A o 7 nad ranem, ona przygotowała organizm na nadchodzący dzień i nie trzeba jej burzyć tego co jest doskonałe, bo my jej sami tam swoją psełdomądrością nic nie zrobimy, tylko popsujemy.

Druga zasada to taka;

Że najpierw pijemy, potem będziemy jedli, dlaczego to mówię? A dlatego że są ludzie którzy udowodnili na własnym organizmie, że ciągle mieli nadwagę, nie mogli jej nigdy zrzucić. W końcu sąsiad najmądrzejszy z wszystkich powiedział: słuchaj chłopie ty to może masz ciągle niedobór napojów, pij, pij wodę. Ja nie mówię żeby w Polsce pić wodę zimną, bo zimna woda i tak już wychładza ludzi, tylko jakąś zaleconą w sensie takim że stała całą noc z cytryną, z miodem. Rano my kapeczkę wrzątku zalejemy zamieszamy i letnie wypijemy, jeśli ktoś tak to proszę bardzo.

 

Najpierw się więc napijemy i nie jest mądra babcia, która mówi swojej córce do wnuczka, nie dawaj mu pić! Jaś jeść nie będzie, bez sensu, a to dlatego że nie da się najeść kiedy się nie jest nie napity. Człowiek się bardziej wysuszy, a już i tak jest nadmiernie wysuszony, nie pije przecież przepisanej ilości płynów. Druga sprawa nie pijemy byle czego, czyli nigdy gazowanego, a dlaczego? Bo aluminium to już państwo słyszeli? Dość już go mamy w organizmie, a aluminium glin jest w gazowanych napojach. Jeśli chcecie państwo pić wodę, to nie pijcie z plastiku, bo z plastiku ta z estrogenami, pseudo-estrogenami.

 

Czemu przedsiębiorcy produkujący wodę robią ją w plastiku? Wszystkim wygodniej, ale od kiedy to wygoda służy zdrowiu, niech to mi państwo powiedzą chociaż jeden przykład, wygoda przed telewizorem służy zdrowiu?
Nie, nie służy zdrowiu, głupocie mózgu, dosłownie. Podstawy żywienia człowieka;

Gratuluję! Dotarłeś do końca

Tymczasem 🙂

Podstawy zywienia człowieka

 

 

 

Najlepsza Metoda Jaką Kiedykolwiek Zobaczysz i Usprawnisz Swój Styl Życia?!

Podstawy zywienia człowieka

 

Podstawy zywienia człowieka

Stanisław Poluga

Cześć! Nazywam się Stanisław Poluga. Kiedy po latach zdecydowałem się na rozpoczęcie przygody z marketingiem internetowym, zrozumiałem, że tym co daje mi najwięcej satysfakcji jest pomaganie innym. W ciągu kilku miesięcy zbudowałem swoją osobistą markę, przez co, to coraz więcej poznaję nowych partnerów, którzy chcą się przyłączyć i zacząć swoją przygodę z e – marketingiem. Działam też w większym zespole, poprowadziłem pierwsze szkolenia z obsługi narzędzi Internetowych. Bardzo mnie to wciągnęło. Postanowiłem, że wszystkie swoje działania biznesowe, które budowałem przez lata w realu, przenieść i zabrać się za działalność w sieci oraz spróbuję ułatwić życie tysiącom ludzi, którzy na co dzień mają cele i problemy podobne do moich – chcą nie tylko dobrze zarabiać, ale także rozwijać się i cieszyć tym co robią.

Komentarze

komentarze

[index]
[index]
[index]
[index]